Meteen naar de inhoud

Babygroep

In de babygroep vinden wij het van belang dat er een rustige sfeer heerst en dat de medewerkers voldoende aandacht en zorg kunnen geven aan de baby’s. Er is een babyvriendelijke ruimte en regelmaat. Bij Villa Eigenwijs houden wij vast aan het ritme van thuis, zodat de baby herkenning en houvast ervaart bij ons op de groep.

Voor dreumesen is er meer sprake van een dagritme waaraan ze deelnemen. Er wordt samen gegeven en gedronken, buiten gespeeld en aan activiteiten deelgenomen.

Dreumesen hebben uitdaging nodig, maar ook zeker veel rust en geborgenheid. In Villa Eigenwijs wordt er veel op de grond gezeten om deze rust en geborgenheid te creëren. De dreumesgroep is iedere dag buiten te vinden. Ze kunnen met de loopauto’s spelen maar ook glijden van de glijbaan, een lekker potje voetballen of met schepjes en emmertjes spelen. Kortom, er is voldoende uitdagend speelgoed en materiaal om veel plezier te hebben.

Dagelijks worden er activiteiten aangeboden zoals knutselen, boekjes lezen en dansen. Er wordt samen gegeten en gedronken. Daarnaast zullen er tijdens ieder eetmoment uitgebreid liedjes gezongen worden waarbij de kinderen optimaal worden betrokken. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat ieder tafelmoment voelt als een klein feestje.