Meteen naar de inhoud

Buitenschoolse Opvang

In een aparte ruimte van Villa Eigenwijs zit BSO Eigenwijs.

De BSO is bereikbaar via dezelfde ingang als Villa Eigenwijs.

Het is een gezellige ruimte met een warme sfeer. Ook is er een fijne, ruim opgezette buitenspeeltuin, waar we vaak gebruik van maken.

De BSO is voor kinderen, naast thuis en school, de derde ‘opvoedingssfeer’. De opvang dient daarom zo veel mogelijk in evenwicht te zijn met, en aan te sluiten op de opvoedingssituatie thuis. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen en dat ze, net als thuis, activiteiten kunnen doen die aansluiten op hun interesses en mogelijkheden. Dan zijn de kinderen het beste in evenwicht en vanuit hier kunnen zij zich verder ontwikkelen. De BSO zien we als vrije tijd. Kinderen hoeven dus niet overal aan mee te doen. Er worden activiteiten bedacht, zoals knutselen, bakken, bewegen rondom een thema, tik- en denkspelletjes en werkboekjes. De pedagogische medewerkers proberen vooral aan te sluiten bij de ideeën en behoeftes van de kinderen.

De kinderen worden door voor hen bekende leidster/leider van kindercentrum Villa Eigenwijs opgehaald. De leidster zal op een afgesproken plek staan, zodat zij altijd vindbaar is voor de kinderen. In bepaalde gevallen en in overleg met de ouders is het mogelijk, dat kinderen zelfstandig naar de BSO komen. Aan het einde van de dag worden de kinderen door de ouders weer bij de BSO opgehaald.

Openingstijden BSO
Maandag t/m Donderdag van: 06:30 uur tot 18:30 uur
Vrijdag van: 06:30 uur tot 18:00 uur