Meteen naar de inhoud

Oudercommissie Kinderopvang Villa Eigenwijs Gennep

De oudercommissie vormt de schakel tussen de directie en de ouders. Samen bewaken ze de kwaliteit en zorgen ze ervoor dat de kinderen met veel plezier naar onze kinderopvang kunnen gaan. De oudercommissie geeft niet alleen gevraagd advies, maar mag dit ook ongevraagd doen.

Waarover denkt de oudercommissie mee?

Elke kinderopvang moet volgens de wet een oudercommissie hebben. De oudercommissie heeft adviesrecht over: kwaliteitsbeleid, pedagogisch beleid, voeding, beleidsplan Veiligheid en Gezondheid, openingstijden, beleid met betrekking tot spel- en ontwikkelingsactiviteiten, klachtenregeling en prijswijzigingen. Ze worden betrokken bij het organiseren van een aantal activiteiten van Kinderopvang Villa Eigenwijs.

Wat zijn de werkzaamheden van de oudercommissie?

U bent als lid van de oudercommissie de schakel tussen directie en de ouders. U woont de vergaderingen van de oudercommissie bij. De taken van de oudercommissie staan in het reglement. De ouders moeten de kwaliteit van de kinderopvang altijd in de gaten houden en zorgen dat ouders via de oudercommissie hun woordje kunnen doen. Uiteindelijk gaat het om het welzijn van de kinderen. Daarom moeten de leden van de oudercommissie altijd oplettend zijn.

Mogen we u ook verwelkomen?

Wat zou het leuk zijn om u te mogen verwelkomen als lid van onze oudercommissie, zodat wij samen kunnen werken aan de gewenste opvang voor de kinderen en een prettig werkklimaat. Meld u aan via e-mailadres: info@villaeigenwijsgennep.nl of middels onderstaand contactformulier.