Meteen naar de inhoud

Peutergroep

Wanneer het kind klaar is om te starten bij de peutergroep, gaat hij of zij eerst wennen aan het dagritme van deze groep. Net als bij de andere groep wordt er goed gekeken naar de ontwikkeling van het kind en ingeschat of hij/zij klaar is om op de peutergroep te starten.

Op de peutergroep zullen de kinderen wat meer uitgedaagd worden ter voorbereiding op de basisschool. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een planbord; via dit bord kunnen de kinderen zelf een keuze maken in welke hoek zij willen spelen. Daarnaast zullen zij meer uitgedaagd worden op het gebied van spraak en taal door middel van activiteiten.

De peuters kunnen hun energie kwijt in onze ruime tuin met een voetbalveldje, zandbak, klimtoestellen, heksenkring, een verhard terrein voor de loopauto’s/fietsjes en nog veel meer.

Kinderen van deze leeftijd hebben een betere concentratie en betere sociale vaardigheden waardoor ze meer samen kunnen spelen. Dit kunnen zij bijvoorbeeld doen in de poppenhoek, bouwhoek en leeshoek. Peuters hebben gedurende de dag hetzelfde ritme, waardoor er gericht activiteiten worden georganiseerd. Er worden knutselactiviteiten gedaan die de kinderen helpen om te leren knippen, plakken en prikken. Ook worden er activiteiten gedaan zoals peuter yoga en peuter dans. Peuters hebben de behoefte om te bewegen en dat kan optimaal bij Villa Eigenwijs in hun eigen gymzaal. Daarnaast is er in onze ruime tuin plek om heerlijk te spelen en deze beschikt over voldoende uitdaging voor de peutergroep. Ook is het leuk om de andere kinderen of broertjes en/of zusjes te ontmoeten in de tuin.